voorheen HBO Drechtsteden
voorheen HBO Drechtsteden
Dordtse studiejaar geopend in Energiehuis
23-08-2024

Dordtse studiejaar geopend in Energiehuis

23-08-2024

Dordtse studiejaar geopend in Energiehuis

De zesde editie van de Dordtse Introductiedag (DID) vrijdagochtend in het Energiehuis werd bezocht door ruim 150 eerstejaars studenten. Die studeren Toegepaste Psychologie voltijd bij HBO Academy of doen de pabo bij Hogeschool Inholland. Gezamenlijk maakten zij kennis met de stad, met elkaar en met de opzwepende muziek van de band JATOCH.

 

De Dordtse Gerrit de Vries is de uitvinder van de frikandel, er wonen meer vrouwen dan mannen in de stad (98 mannen per 100 vrouwen) en Dordrecht is een eiland. Deze feiten, en nog veel meer,  leerden de studenten tijdens de quiz. Hilariteit leverde het rondgooien van de ‘catchbox’ op; een microfoon waarmee de eerstejaars hun antwoord toelichtten. ”Een antwoord moet je kunnen onderbouwen, dat leer je ook bij de opleidingen”, merkte de presenterende pabostudent Anouk ad rem op.

Jaag je droom na
Het programma bevatte ook muziek van student Fabiënne en alumna May van HBO Academy. Fabiënne trapte af met het nummer ‘Mijn droom’ uit Les Misérables. “Het is fijn om een droom te hebben om na te jagen”, drukte zij de studenten in de zaal op het hart. May gaf een soortgelijke boodschap: “Als je een talent hebt jongens, ga er wat mee doen.”

‘Ik wil net als jij worden’
In de zaal droomden een aantal pabo-eerstejaars ervan om voor de klas staan. Eentje wist het al heel jong vertelde ze: “’Ik wil net als jij worden’, zei ik in groep één tegen mijn kleuterjuf.” Een student die start met Toegepaste Psychologie wist vanaf de brugklas dat hij een talent heeft voor mensen helpen: “Vanaf dat moment merkte ik dat vrienden met problemen naar mij komen.”

‘Happy new year!’
Na dik een uur was het tijd om af te tellen en met gouden confetti het Dordtse studiejaar te openen. “Happy new year”, grinnikte een student in de zaal. Op naar een jaar vol nieuwe kennis, vrienden, ervaringen en vooral genieten. Dat wensten Jessica van den Bosch, directeur HBO Academy en Bregje van Groningen, teamleider pabo Inholland alle studenten van harte toe.

Over de Dordtse Introductiedag
Het programma was gemaakt door vier studenten en drie docenten van zowel HBO Academy als pabo Inholland. De Dordtse Introductiedag is een samenwerking tussen HBO Academy, Inholland Pabo, Kunstmin, Gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing & Partners en ondernemer Dennis van Buuren. Jaarlijks organiseren zij een dag voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met de stad Dordrecht en met elkaar. De Dordtse Introductiedag is inmiddels een begrip in de regio en de ambitie is dan ook om het programma komende jaren steeds verder uit te breiden in samenwerking met meerdere partijen.